top of page

Ben je op zoek naar een studenten woning? Maak het jezelf gemakkelijk en vind een woning in jouw studentenstad via de zoekmachine van Snel Wonen. 

Studentenwoning huren

Op kamers wonen tijdens je studie heeft zijn voordelen. Je bent snel op de universiteit en je bent in de buurt om volop te genieten van het studentenleven. Maar tussen je studie en andere activiteiten door heb je niet de tijd om regelmatig het internet af te zoeken naar een betaalbare woning. Snel Wonen heeft daar een uitgebreide zoekmachine voor.

 

Grootste aanbod studentenwoningen

De tool van Snel Wonen is de grootste als het gaat om eenvoudig zoeken en vinden van studentenwoningen in Nederland. Bij Snel Wonen schrijf je je in voor een studentenwoning. Aan de hand van de filters in je zoekprofiel bepaal je wat voor jou de ideale studentenkamer is. Daarna zoekt de tool geautomatiseerd naar woningen die aan je wensen voldoen. Het aanbod wordt gecontroleerd op werkelijke beschikbaarheid.

 

Woningprijzen in Nederland

De woningprijzen in Nederland zijn hoog en dat merk je ook als je een woning wilt huren. De hoge vraag en het beperkte aanbod van studentenwoningen zorgt ook voor hoge huurprijzen. Voor een studentenkamer betaal je gemiddeld € 436,- per maand aan kale huur en dit kan zelfs oplopen tot € 600,- per maand. Het is dus logisch dat in studentensteden de voordelige studentenkamers snel weg zijn.

 

Vind een studentenwoning per plaats

Nederland kent veel studentensteden. Dat betekent niet dat in alle steden de studenten ook daadwerkelijk in de stad zelf wonen. In Amsterdam, Delft en Groningen is het aantal studenten dat een kamer of woning huurt hoog. Door de grote vraag is het vaak lastig om een geschikte studentenkamer te vinden, maar met de tool van Snel Wonen wordt het gemakkelijker.

 

Onze werkwijze

Bij Snel Wonen helpen we je om zo snel mogelijk een studentenwoning te vinden aan je wensen voldoet. Je meldt je aan bij de zoekmachine voor de studentenstad van je keuze. Door de filters in te stellen, stem je het uiteindelijke aanbod zoveel mogelijk af op je persoonlijke voorkeuren. Zodra er een woning is die aan de opgegeven selectie voldoet, krijg je daarvan bericht. Op deze manier mis je niets van het online aanbod.

 

Reageer op studentenwoningen

Zodra je een woning voorgesteld krijgt die je aanspreekt, neem je contact op met de aanbieder van de studentenkamer. Dit is niet Snel Wonen, maar een makelaar of een particuliere verhuurder. Door zo snel mogelijk op de advertentie te reageren, vergroot je de kans op een bezichtiging en is het risico het kleinst dat de studentenkamer inmiddels alweer verhuurd is.

 

Tips om een woning te vinden

Laat het vinden van een studentenwoning niet aan toeval over. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk een kamer vinden tegen een betaalbare prijs. Houd er rekening mee dat het aanbod soms beperkt is en wees daarom flexibel. Stel een lijstje op met de aspecten die je noodzakelijk vindt en de zaken waar je soepel in kunt zijn. Denk hierbij aan het al dan niet hebben van een gezamenlijke badkamer of de aanwezigheid van een wasmachine.

 

Tips tijdens de bezichtiging

Bereid de bezichtiging van de studentenwoning van je keuze goed voor. Het is beter om tijdens het bezoek al je vragen te stellen dan achteraf tijd te verliezen omdat bepaalde zaken onduidelijk zijn. Denk daarbij aan de vraag of de huurprijs inclusief de kosten van gas, water en licht is. Informeer ook of er specifieke voorwaarden zijn waar je rekening mee moet houden. Is de kamer op dit moment nog niet vrij? Vraag dan naar de exacte datum waarop de kamer voor jou beschikbaar is en wat de huurtermijn is.

 

Onze voordelen

Met de tool van Snel Wonen hoef je niet verschillende websites in de gaten te houden om te zien of er een nieuw aanbod aan studentenwoningen is. Bij ons krijg je automatisch bericht als er een nieuwe aanbieding is die bij je zoekprofiel past. Snel Wonen controleert het aanbod regelmatig op daadwerkelijke beschikbaarheid.

 

Daarnaast maakt Snel Wonen, op basis van de ingestelde zoekfilters, een voorselectie voor je. Op deze manier krijg je alleen aanbod te zien in jouw gewenste oppervlakte en passend bij je budget. 

 

Niet goed, geld terug

Het kan natuurlijk gebeuren dat je via Snel Wonen niet het aanbod krijgt waar je op hoopt. In dat geval stuur je een e-mail naar post@snelwonen.nl. Je krijgt dan, zonder ingewikkelde procedure, je geld terug. Als je je inschrijft bij Snel Wonen, ben je dus nergens aan gebonden en zet je op ieder moment dat je wilt je zoekopdracht stop.

 

Schrijf je in

Het zoeken van je studentenkamer bij snelwonen.nl is heel eenvoudig. Schrijf je in en kies een passend abonnement.

 

Altijd 14 dagen op proef, dus probeer het eerst maar vrijblijvend uit! Kies daarna voor een maandelijks opzegbaar abonnement van € 29,99 per maand of maak drie maanden lang gebruik van onze tool voor € 19,99 per maand. Drie maanden is overigens ook de tijd die gemiddeld nodig is om een studenten woning te vinden. Wil je voor onbeperkte duur zoeken? Dan betaal je eenmalig € 99,99. Met het inschrijven voor een studentenwoning draag je ook bij aan een beter milieu, want voor elke nieuwe abonnee planten we een boom. 

bottom of page